ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

boxer

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Δ.Ι. ΦΕΙΔΑΣ ΑΕ – Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία της εταιρείας αρχίζει το 1919, όταν ο Ιωάννης Φειδάς ξεκίνησε την κατασκευή χειροποίητων δερμάτινων υποδημάτων στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, μετά την επιστροφή του από τη δωδεκάχρονη παραμονή του στην Αμερική, ως μετανάστης, όπου και εξέλιξε την τέχνη του παπουτσιού. Έβαλε τα πρώτα θεμέλια, δημιουργώντας μια μεγάλη πελατεία και ξεχωριστό όνομα στην τοπική κοινωνία.

Αργότερα (1935), ο γιος του Δημήτριος Φειδάς, έχοντας μεγάλο ταλέντο στις καλές τέχνες και τη ζωγραφική, έμαθε το σχέδιο, την τέχνη και τη δημιουργική κατασκευή του παπουτσιού, καταφέρνοντας να γίνει ακόμα καλύτερος από τον πατέρα του.

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο

 ο Δημήτρης Φειδάς ξεκίνησε πάλι από το μηδέν αφού τα πάντα είχαν καταστραφεί στον Ελλαδικό χώρο. Έτσι, μαζί με τη γυναίκα του Μαρία Φειδά, μια πανέξυπνη και δυναμική προσωπικότητα, μετακόμισαν στην Αθήνα (στη περιοχή του Ψυρρή, στέκι όλου του κλάδου της εποχής), όπου κι άνοιξαν τη πρώτη τους μικρή Βιοτεχνία.

Εκεί εργάστηκαν σκληρά και δημιουργικά κάνοντας ένα σεβαστό όνομα στο κλάδο της υποδηματοποιίας. Στη συνέχεια η κόρη τους Μίνα, μεγαλωμένη μέσα σ’ αυτές τις σκληρές και δύσκολες συνθήκες απέκτησε γνώσεις, εμπειρίες κι αντοχές, ώστε να γίνει μια ενεργή και πολύτιμη “συνεργάτιδα”, στην ανοδική πορεία των γονέων της.

Η Μίνα Φειδά παντρεύτηκε τον Ιωάννη Νταή (1956), έναν άνθρωπο πολύ εργατικό, οραματιστή, με σύγχρονες για την εποχή αντιλήψεις, ο οποίος έβαλε όλες του τις δυνάμεις, με αποτέλεσμα την ακόμα πιο γρήγορη και μεγάλη πρόοδο της τότε Βιοτεχνίας.

Μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς και στερήσεων, χτίστηκε το πρώτο ιδιόκτητο εργοστάσιο (1961) στη Λαμπρινή (Άνω Πατήσια), κτίριο 2.500 τμ, κι έτσι η μικρή βιοτεχνία απέκτησε το μέγεθος μιας βιομηχανίας υποδημάτων.

Το 1968 η εταιρεία εξελίσσεται σε Ανώνυμη, με τον διακριτικό τίτλο ΄΄Δ.Ι. ΦΕΙΔΑΣ Α.Ε.΄΄ , μορφή που έχει έως σήμερα.

Από το 1970 έγινε εξαγωγική εταιρεία στην Γερμανία (στους οίκους Salamander, Batta, Daihman).

Το 1974 χτίζεται το δεύτερο ιδιόκτητο εργοστάσιο στις Αχαρνές, κτίριο 7.500τμ, αφού η Δ.Ι.ΦΕΙΔΑΣ Α.Ε. γιγάντωσε την παραγωγή και την πελατεία της (5.000 ζεύγη/ημέρα- 800 πελάτες), όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, όπως στην Ρωσία (σε μεγάλους χονδρεμπόρους) και στην Αμερική (πολυκαταστήματα NORDSTROMS, LARRY’S) κατατάσσοντας την εταιρεία στη μεγαλύτερη παραγωγική Βιομηχανία του κλάδου. Από το 1984, η εταιρεία δημιούργησε το προϊοντικό brand name “Boxer”.

Ο δεύτερος γιος της οικογένειας, Παναγιώτης Νταής, ακολούθησε τον Οικονομικό κλάδο με εξειδίκευση στις αγορές (Marketing – Management) και ουσιαστικά αποτελεί την τέταρτη γενιά της εταιρείας Δ.Ι. ΦΕΙΔΑΣ Α.Ε.

Τo 2006, ως Διευθύνων Σύμβουλος, ο Παναγιώτης Νταής ανέλαβε την επίβλεψη όλης της διαδικασίας ανέγερσης και παραγωγικής οργάνωσης του 3ου ιδιόκτητου εργοστασίου της Δ.Ι.ΦΕΙΔΑΣ Α.Ε. στη βιομηχανική περιοχή Αχαρνών σε κτίριο 12.500τμ. Έχει την δυνατότητα παραγωγής 8.500 ζευγών/ημέρα, έχοντας τα πιο σύγχρονα μηχανήματα , εξειδικευμένο προσωπικό, σχεδιαστήριο και προϊοντική έρευνα, με μοναδικές συνθήκες εργασίας και με όλες τις Ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές προδιαγραφές. (ISO- 9001 , συνεχώς από το 2002). Τα εγκαίνια του Νέου Εργοστασίου – ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια του κλάδου, επένδυσης ύψους περ. 18.000.000€,- πραγματοποιήθηκαν το 2010.

Διαρκές μέλημα όλων των εργαζομένων και συνεργατών της εταιρείας μας, είναι η διατήρηση της ποιότητας του ονόματος Boxer – Δ.Ι.ΦΕΙΔΑΣ Α.Ε., που για περισσότερα από 100 χρόνια σημαίνει: Άνεση, Ποιότητα, Εξαιρετικά Υλικά και πλέον, Μόδα, τόσο στα υποδήματα, όσο και στα δερμάτινα αξεσουάρ, ‘’BoxerLeathers ’’.

You must select your brand attribute in Theme Settings -> Shop -> Brands
Καλαθι
Sign in

No account yet?

Start typing to see products you are looking for.
Shop
Account
Wishlist